TYSEA – HOOP VOOR HAÏTI

Toen Yolande de deur van haar woning opende en mij begroette met haar innemende glimlach, snapte ik meteen dat dit dezelfde vrouw is die haar vrije tijd gebruikt om een verschil te maken in de wereld. Ik wist intuïtief ook dat wij zouden samenwerken in de toekomst :-).

Na haar veblijf in Haiti in augustus 2012 was de verontwaardiging over de erbarmelijke en mensonterende levensomstandigheden in het land zo groot dat ze samen met Coppens Ingrid en Leuwers Geert besloot om TYSEA op te richten.

De vereniging bestaat uit een groepje mensen die dezelfde ideologie,vastberadenheid, engagement en enthousiasme delen en met raad en daad de Haïtiaanse bevoking wil bijstaan. Wij willen ons steentje bijdragen aan de toekomst van Haïti.

Sedert de opstart van TYSEA zijn er in België nog enkele gedreven medewerkers bijgekomen: Patrick Maes (ondervoorzitter), Inès Le  Docte (fundraiser Brussel) en Stefanie Dewaele (secretaris).

HUN MISSIE: gevormde, onafhankelijke en succesvolle jongvolwassenen te laten fungeren als rolmodellen in hun gemeenschappen.

TYSEA wil hen helpen om te blijven geloven in een betere toekomst en een betere toekomst begint met een goede educatieve ontwikkeling.

www.hoopvoorhaiti.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *